14 Temmuz 2008 Pazartesi

TÜRK KARPUZUNUN İMAJI ZEDELENİYOR

BALKABAĞINA KARPUZ AŞILAYAN ÇİFTÇİ, ÜRETİMİ İKİYE KATLADI AMA KARPUZUN TADI KAÇTI. BALKABAĞINDAN ÜRETİLEN KARPUZDA ARADIĞI TADI BULUMAYAN TÜKETİCİLERSE, SULU AMA TATSIZ KARPUZ SATIN ALMAKTAN VAZGEÇME NOKTASINA GELDİ.

BALKABAĞINA KARPUZ ÇEKİRDEĞİ AŞILAYARAK KARPUZ ÜRETİMİ YAPAN ÇİFTÇİLER, ÜRETİMLERİNİ İKİ KATINA ÇIKARTTILAR AMA, MİLLETİNDE AĞZININ TADINI BOZDULAR.RENGİNE VE SULU OLMASINA KAPILAN TÜKETİCİ,SATIN ALDIĞI KARPUZUN TADINDAN MEMNUN DEĞİL. BİR ALAN BİR DAHA ALMIYOR,GEÇEN SENEYE GÖRE KARPUZ TÜKETİMİNDE BELİRGİN BİR DÜŞÜŞ OLDUĞUNA DİKKATİ ÇEKEN SATICILAR, KABAĞI AŞILAYARAK ÜRETİLEN KARPUZLAR NEDENİYLE, TÜRK KARPUZUNUN İMAJININ ZEDELENDİĞİNİ DE VURGULUYORLAR.TÜKETİMİN AZALMASI NEDENİYLE KARPUZ SATAMAYAN ESNAF İSE , AŞILI KARPUZ ÜRETİLMESİNE TEPKİLİ.

Hiç yorum yok: