26 Ağustos 2008 Salı

OBAMA'DAN İRAN YORUMU

ABD'DE KASIM AYINDA YAPILACAK BAŞKANLIK SEÇİMİ İÇİN GERİ SAYIM SÜRERKEN, BAŞKAN ADAYLARINDAN DA ÇARPICI AÇIKLAMALAR GELMEYE DEVAM EDİYOR. DAHA ÖNCE TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNE MÜDAHALE EDEREK TEPKİLERİ ÜZERİNE ÇEKEN DEMOKRAT PARTİLİ ADAY BARACK OBAMA, BU DEFA İRAN-İSRAİL ARASINDA YAŞANAN GERİLİME EL ATTI.

HENÜZ SEÇİLMEMİŞ OLMASINA RAĞMEN, BAŞKANLIK PSİKOLOJİSİNE KENDİNİ ÇOK HIZLI KAPTIRAN DEMOKRAT PARTİLİ BAŞKAN ADAYI BARACK OBAMA, ARDI ARDINA YAPTIĞI AÇIKLAMALARLA SADECE KENDİ ÜLKESİNİN DEĞİL, DİĞER ÜLKELERİN DE DIŞ SİYASETİNE YÖN VERMEYE ÇALIŞIYOR. DAHA ÖNCE "SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI" HAKKINDA SÖYLEDİKLERİYLE TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNE MÜDAHALE EDEN OBAMA, BU DEFA İRAN VE İSRAİL ARASINDA YAŞANAN GERİLİME EL ATTI. İRAN'IN TEHDİTKAR TUTUMU KARŞISINDA İSRAİL'E "DİK DUR" MESAJI VEREN OBAMA, TAHRAN'A KARŞI YAPTIRIM UYGULANMASI FİKRİNİ ÖNE SÜRDÜ.


BARACK OBAMA : Amerika başkanı olarak görevim diplomatik yollardan iran üzerindeki baskıyı artırmak olacaktır. Bunu İsrail, sırtının duvara dayandığını hissetmeden evvel gerçekleştirmeliyiz ki, İran hesaplarını farklı yönde değiştirebilsin. Nükleer bir İran, bölgede durumu ters yüz edebilir. Nükleer silah Tahran'a, Irak'a müdahale etme ve petrol sevkiyatını engelleme imkanı verebilir.

Hiç yorum yok: