30 Ağustos 2008 Cumartesi

ERBAKAN'IN AFFI

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'ÜN KAYIP TRİLYON DAVASINDAN YARGILANAN NECMETTİN ERBAKAN'I AFFETMESİNİN ARDINDAN, UZUN ZAMANDIR SESSİZLİĞİNİ KORUYAN SAADET PARTİSİ CEPHESİNDEN AÇIKLAMALAR GELMEYE DEVAM EDİYOR. GÜL'ÜN TAKDİRİNİN AF OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİNE KARŞI ÇIKAN SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI RECAİ KUTAN, ERBAKAN'IN AFFINA KARŞI ÇIKANLARI DA ELEŞTİRDİ.

UZUN ZAMANDIR SESSİZLİĞİNİ KORUYAN SAADET PARTİSİ CEPHESİNDEN, ERBAKAN'IN AFFEDİLMESİNİN ARDINDAN İLK AÇIKLAMALAR GECİKMEDİ. PARTİSİNİN ANKARA İL BAŞKANLARI VE İL MÜFETTİŞLERİ TOPLANTISI'NA KATILAN SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI RECAİ KUTAN, ERBAKAN'IN MAHKÜMİYETİNİN 28 ŞUBAT SÜRECİNDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK ORTAMDAN KAYNAKLANDIĞINI İDDİA ETTİ.


RECAİ KUTAN : Bazı 28 şubat artıkları, bu kararı eleştirmekte ve erbakan nasıl affedilir diye yaygara koparmaktadırlar. Dikkat edilirse bu yaygarayı koparanlarla, 28 şubat sürecinde postal yalayanların aynı kesimler olduğu görülecektir. Biz bu taktirin af olarak nitelendirilmesine karşıyız, çünkü af bir suçun karşılığıdır.

TÜRKİYE'NİN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK KRİZDEN TEK ÇIKIŞ YOLUNUN "MİLLİ GÖRÜŞ" OLDUĞUNU İDDİA EDEN KUTAN AYRICA, AKP HÜKÜMETİNİN İZLEDİĞİ POLİTİKALARI ELEŞTİRDİ.

RECAİ KUTAN : Bu işler gömleksiz olmaz. Bu nedenle birilerinin çıkardık dedikleri o gömleği şerefle ve onurla taşıdık, taşıyoruz ve taşımaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok: