30 Ağustos 2008 Cumartesi

FINDIK ÜRETİCİLERİ TEPKİLİ

2008 YILINA AİT FINDIK FİYATLARININ AÇIKLANMASINI HEYECANLA BEKLEYEN ÜRETİCİLER, BAKANIN AÇIKLAMASININ ARDINDAN ADETA YIKILDI. BELİRLENEN TABAN FİYATLARININ GEÇEN YILA GÖRE DÜŞÜK OLMASI, ÜRETİCİLERİN TEPKİ GÖSTERMESİNE NEDEN OLDU.
TARIM VE KÖY İŞLERİ BAKANI MEHDİ EKER'İN 2008 YILINA AİT FINDIK FİYATLARINI AÇIKLAMASININ HEMEN ARDINDAN, ÜRETİCİLERDEN TEPKİLER GELMEYE BAŞLADI. MEHDİ EKER'İN AÇIKLAMALARINI BÜYÜK BİR HEYECANLA KÖY KAHVESİNDE TOPLANARAK İZLEYEN SAKARYALI FINDIK ÜRETİCİLERİ, AÇIKLANAN RAKAMLAR KARŞISINDA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI. YENİ TABAN FİYATININ GEÇEN YILA GÖRE AŞAĞIDA OLDUĞUNA VE DAHA ÖNCEKİ FİYATLARIN HİÇ BİR ZAMAN GEÇMİŞ YILIN ALTINDA OLMADIĞINA DİKKATİ ÇEKEN KARASU ZİRAAT ODASI BAŞKANI FİKRİ HORDOLOŞ,BAKANIN AÇIKLAMASININ AKSİNE, BELİRLENEN FİYATLARIN FINDIK MALİYETLERİNİ KARŞILAMADIĞINI SÖYLEDİ.

MEHDİ EKER : Üreticiler tabiki kar edecekler. Fındığın ortalama maaliyeti 2 ytl'dir

FİKRİ HORDOLOŞ : Mehti Eker fındıktan ne kadar anladığını göstermiştir. Bugün açıklanan rakam tarihin kara sayfalarına yazılacak. Bu fiyatları esefle karşılıyoruz. Geçen yıl verilen taban fiyatı 5.5 YTL'di. Bu yıl için beklentimiz en azından 5.5 YTL civarında bir fiyat açıklanmasıydı.

Hiç yorum yok: